Auto Huren Luik

Waar wilt U een auto huren?
 
:
:
18-24  25-70  70+

8.7 / 10

         

4.2 / 5

         

Luik Auto Huren

Vergelijk alle autohuur bedrijven in Luik, Belgie.

Maak gebruik van onze autohuur vergelijking en zie de prijzen van alle grote internationale autohuur bedrijven en lokale onafhankelijke autohuurbedrijven in Luik . Met onze real-time prijsvergelijking ziet u alle autohuur tarieven, u kunt uw autohuur kiezen op basis van prijs, locatie, autohuurbedrijf en auto categorie.

Wij bieden een gemakkelijke, veilige boekingsproces. Waarom niet een goede deal vinden door het gebruiken van onze site voor een ogenblikkelijke prijsopgave voor autohuur in Luik, Belgie.

Luik Autoverhuur Vergelijking | Wij bieden een prijs vergelijking van alle autoverhuur leveranciers in Luik maar u kiest uw huurauto op basis van prijs , autoverhuur agentschap en type auto.

Luik Belgie Autoverhuur Partners

Autohuur locaties in Luik

Luchthaven
 • Luik - Luchthaven [LGG]
  Trein Station
  • Gare - Des Guillemins Liege
   Stad
   • Luik - Centrum
   • Luik - Sclessin

   Luik Auto Huren & Reisinformatie

   Luik is de hoofdstad van de Belgische provincie. Luik kan worden beschouwd als de culturele hoofdstad van Wallonië, hoewel namen de officiële hoofdstad is, en Charleroi marginaal groter is. De stad is snel aan het moderniseren en dientengevolge zal worden nog meer bezienswaardig in komende jaren!

   Spreken

   Frans is de moedertaal van de meeste mensen in Luik, en er zijn meer Italiaanse en Spaanse sprekers dan er sprekers van het Nederlands, Belgiës andere belangrijke taal zijn. Sommige studenten zijn Duitse moedertaalsprekers, zoals een klein rolletje in het oosten van de provincie Luik is Duits spreken. Engels is niet algemeen gesproken, maar begrepen door sommigen.

   Krijgen

   Met het vliegtuig

   Luik airport is gespecialiseerd in luchtvracht en is Europa's 7e larges lading luchthaven. Het dient toch passagier bestemmingen zoals: Agadir, Alicante, Bodrum, Catania, Corfu, Djerba, Heraklion, Hurghada, Ibiza, Izmir, Las Palmas, Malaga, Monastir, Palma de Mallorca, Pristina, Rhodes, Tel Aviv en Tenerife. Het centrum van de stad bereiken met het openbaar vervoer is een beetje lastig.

   Brussels Airport is uw meest waarschijnlijke punt van binnenkomst in België, en Luik bereikbaar per trein via station Louvain/Leuven of Brussel-Noord.

   Brussels South Charleroi Airport, die is gevestigd in Charleroi, 60 kilometer ten zuiden van Brussel, is een hub voor goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en Wizzair. Neem stadsbus lijn A vanaf buiten de vertrekhal van de luchthaven naar het treinstation van Charleroi-Sud.

   Met de trein

   Van de stad centraal station-Liège Guillemins - is gelegen in het zuidwestelijke deel van de stad. Het station wordt aangedaan door Thalys en ICE snelle treinen van en naar Brussel, Parijs, Aachen, Keulen en Frankfurt.

   Rechtstreekse IC-treinen rijden elk uur van Brussel (1 uur), namen (50 minuten), Aken (50 minuten) en Luxemburg, terwijl reguliere regionale treinen Maastricht (30 minuten) en andere steden dienen.

   Omzeilen

   Met de auto

   In tegenstelling tot in de meeste Belgische steden, waar de binnenste ringen werden gebouwd langs de paden van de oude stadswallen, werden Luik de belangrijkste wegen aangelegd langs oude takken van de Maas, waardoor soms navigeren hen een beetje moeilijker.

   Er zijn vele parkeergarages in het centrum van de stad.

   De belangrijkste routes voor auto's zijn:

   de snelwegen E40 en E25, die cross van delen van de stad
   de Boulevards "d'Avroy" en "de la Sauvenière", die het centrum aan het station van Guillemins sluit
   de Quais "de la Meuse" en "de la Dérivation", die met elkaar met de E25 in Noord en Zuid verbinden

   Op voet

   Wandelen is de beste manier om de stad te zien, en de meeste van het centrale deel van Luik - met inbegrip van sommige groene gebieden - zijn op loopafstand.

   Wat te zien

   Musea

   Het Aquarium die is gehuisvest in hetzelfde neo-klassiek gebouw als het Maison de la Science and Zoological institute is het meest bezochte museum in Wallonië, evenals een van de goedkoopste plekken in Europa om te zien een mens-etende haai! (Quai Van Beneden, aquarium en museum

   Archeoforum-een archeologische site presentatie van de overblijfselen van de drie (opeenvolgende) kathedralen die stond op de site, evenals die van een gebouw uit de Romeinse tijd. (Place Saint-Lambert.

   BAL (Beaux-arts Luik, voorheen ´Museum van Waalse Art´). Gehuisvest in een lelijke 1970´s gebouw dat het straatbeeld van de Hors-Château ruimte verstoort, herbergt dit museum notheless zowel een interessante permenent collectie van kunst uit verschillende periouds evenals tentoonstellingen.

   Cité des Miroirs - een onlangs gerenoveerd art-deco-zwembad die als host fungeren tentoonstellingen over fotografie.

   Het Curtius-paleis. Deze imposante 8 verdiepingen tellende gebouw uit het begin van de 17e eeuw was de winkel van een rijke wapens koopman.

   Het Hôtel d'Ansembourg is nu een museum, en kan worden aanbevolen voor zijn goed bewaard gebleven interieur. (Nl Feronstrée 114.

   Musée Grétry - (Rue des Recollets 34.

   Het Museum voor religieuze kunst (rue Mère Dieu 1) zal worden geïntegreerd in het toekomstige Museum Grand Curtius, maar nu afzonderlijk kunnen worden bezocht.

   Museum van Tchantchès - gewijd aan de mascotte van de stad, die ook de hoofdpersoon in lokale marionet theaters.

   Het openbaar vervoer Museum is gevestigd op het gebied van de Vennes (Rue Richard Heintz 9.

   Het Museum van het Waalse leven is een etnologische mueseum ondergebracht in een oud klooster. (De cour des Mineurs, gesloten voor renovatie tot het voorjaar van 2008.

   Stadsgezicht en architectuur

   Al te slordig voor de smaak van sommige mensen in naburige landen, biedt Luik een fascinerende mix van gebouwen voor mensen die gepassioneerd zijn over alle stijlen van het vooroorlogse platform. Voor het industriële braakland, snelwegen en occasionele brutalist gedrocht die gaf het haar slechte naam, de lange geschiedenis van de stad van zowel industriële als kerkelijke macht hebben verlaten met een een indrukwekkend erfgoed dat middeleeuwse en Victoriaanse architectuur, art-nouveau, art deco, vroege modernisme en alles daartussenin omvat.

   Het is gelegen in de steile-zijdige vallei van de Maas, Luik is ook thuis van vele trappen - die vaak tot spectaculaire uitzichten leiden.

   Rentalcargroup.nl is onderdeel van ECOMMERCE GROUP NV., Een e-commerce onderneming met een breed scala aan producten. Onze holding is gevestigd in de Nederlandse Antillen met ondersteunende kantoren in verschillende landen.
     Geregistreerd adres: E-commerce Group NV, Mahaaiweg 6, Willemstad, Curaçao, Nederlandse Antillen